Ikut Makcik

I LOVE SHAKLEE

I LOVE SHAKLEE
I'm Saifar Laile Hamzah(SID : 930634), Shaklee Independent Distributor at Kajang, Selangor.

Isnin, Oktober 07, 2013

Gastrik oh Gastrik!!

Assalamualaikum semua...pagi Isnin yang indah.
Semoga hari ni bertambah baik dari hari-hari semalam hendaknya.
In Shaa Allah..

Topik yang tak kurang hebatnya; Gastrik.
Gastrik adalah penyakit yang menyebabkan kepedihan ulu hati kepada penghidapnya. Penghidap gastrik yang kronik biasanya dinasihatkan untuk tidak berpuasa kerana boleh memudaratkan diri. Antara penyebab gastrik yang utama ialah pengamalan waktu makan yang tidak statik dan tidak teratur. Acapkali penghidap gastrik terpaksa meminum air susu terlebih dahulu apabila diserang gastrik.



Penghidap gastrik yang terus menjamah makanan lain apabila kelaparan biasanya akan mengalami kesakitan perut yang teramat sangat. Anda tentunya tidak mahu hidup anda terus di ganggu oleh penyakit ini, ini kerana penghidap gastrik tidak digalakkan memakan cili, cuka, asam dan makanan berlemak sedangkan kebanyakan makanan di sekeliling kita mempunyai kesemua gabungan rasa tersebut. 

Jika perut diserang cirit-birit lebih seminggu membuatkan badan anda semakin lemah dan mula muntah-muntah. Mungkin cirit-birit itu berpunca daripada gastrik. Ianya berlaku apabila asid hidroklorik (pH 1-2) yang dirembes untuk mencerna makanan di dalam perut terlalu banyak daripada biasa.

So, bolehlah mencuba produk drp. Shaklee yg khusus utk pesakit Gastrik. 


Bagi yg berminat utk mencuba...Jangan segan dulu utk mendapat kan konsultasi percuma dari saya.
Hanya pm/ whatsapp 016.9188.011

p/s: lakukan sesuatu terhadap sebarang penyakit anda sebelum ianya melarat.

Rabu, Oktober 02, 2013

Percaya @ Tidak..

Nah...sehari suntuk dok bagi review ttg kehebatan Collagen Powder Shaklee. Hurm..memang patutlah ramai yg dok tertanya², bukankah kolagen ni penting utk badan kita? Memang xcarik yg lain ler lepas ni..setia bersama Collagen Powder Shaklee.

Macam² review hebat yg diterima ttg Collagen Powder Shaklee nie, antaranya:

#kulit lebih lembap dan licin
#kulit makin gebu
#payudara dan punggung kembali hebat dan mantop
#sgt disukai pasangan suami isteri...

Saya dah dapatkannya..anda bila lagi? Sementara promo hebat bulan Oktober ni, jomlah kita.

Pm/sms/whatsapp : 016.9188011

Sedikit testimoni² yg hepi dgn Collagen Powder Shaklee..

Selasa, Oktober 01, 2013

Oktober..pls be nice!

Assalamualaikum...


wah wah wah..kejap je masa berlalu. September pergi membawa segala kenangan manis pahit masam payau..semua pon ada. Oktober..please be nice to me! 

Alhamdulillah, rezeki yang masuk hasil usaha sendiri. Tapi xlupa..moral support dari keluarga tersayang.
Walaupon makcik tak dapat nak bergaya macam wanita berkerjaya kat luar sana, makcik xkisah. Makcik xhadap nak pakai kot @ kemeja @ seangkatan dengannya. Kalau dulu, Isnin ke Jumaat harus get ready nak matching bj dgn slack @ baju kurung dgn tudung...

sekarang tidak lagi. Makcik hanyalah seorang isteri yang tugasnya hanya di rumah; menguruskan segala kerja rumah dari A - Z, dari pagi ke malam dan hari-hari berikutnya, hantar Rayyan ke kelas tuition...sepenuhnya makcik lakukan dgn rela hari. (ramai yg kata ada degree tapi xkeje. Tak usahlah berteka-teki ttg keputusan makcik, sebab hanya DIA yg tahu segalanya. Pasti ada hikmahnya...nilai degree makcik diletakkan). sebab tu mostly moms love Shaklee. huhuuuu...

Sejak ber'Shaklee'..tiada istilah goyang kaki walau berkerja dr rumah. Setiap saat terluang, pasti 'menggali' ruang dan lubang dlm berkongsi maklumat dgn teman-teman tentang Shaklee, tentang kebaikan serta peluang menambah pendapatan.

apepon, semangat 'mak/ nenek/ moyang' di atas sangat memberi inspirasi buat makcik.
Semoga usaha ini berterusan...In shaa Allah. Memang makcik punya bonus baru 3 angka, biar ber'dikit-dikit' kata org tua..janji berterusan.

p/s: utk mommies kat luar sana yg rasa nak tambah pendapatan, jangan takut untuk mencuba. Kita takkan tau selagi kita xcuba. Konsultasi percuma..jangan risau. Ibarat kata-kata dlm lagu daerah tu; "bertingkek-tingkek" kita usaha.."bertingkek-tingkek" juga hasilnya. 

pm, whatsapp, sms : 016.918.8011

p/s : to those yg percaya akan produk Shaklee & percaya kpd makcik, teruskan support makcik dgn cara membuat tempahan anda. Kepercayaan anda terhadap kredibiliti makcik amat dihargai. Semoga Allah murahkan lagi rezeki kalian.